Weronika Szudzińska

dietetyk kliniczny
Jestem dietetykiem z pasji oraz z wykształcenia - studia pierwszego stopnia na kierunku dietetyka ukończyłam na Collegium Medicum w Bydgoszczy, swoją dalszą naukę kontynuowałam na studiach magisterskich na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Nieustannie podnoszę swoje kompetencje, aby móc jak najlepiej pomagać swoim pacjentom. W tym celu uczestniczę w szkoleniach oraz konferencjach, poświęconych tematyce zdrowego odżywiania. Na co dzień pracuję w szpitalu psychiatrycznym na stanowisku dietetyka. Dbam, aby kreowane przeze mnie jadłospisy w 100% satysfakcjonowały moich pacjentów i były nie tylko dobrze zbilansowane, lecz także smaczne.
zobacz CV

CURRICULUM VITAE

DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE:

06.2018 – nadal
Dietetyk
Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. S. Kryzana
Starogard Gdański

03.2018 – nadal
Dietetyk
SWP Flandria
Wolontariat

 

WYKSZTAŁCENIE:

10.2017 – 05.2019 Gdański Uniwersytet Medyczny
Praca dyplomowa: Wpływ pracy zmianowej na indeks zapalny diety

10.2016 – 02.2019 Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
Praca dyplomowa: Produkcja i walory żywności ekologicznej - marketing oraz potrzeby konsumentów

10.2014 – 06.2017
Collegium Medicum UMK  im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy w Bydgoszczy
Praca dyplomowa: Spożycie energii i węglowodanów oraz INQ węglowodanów a obwód talii u dzieci z I klasy szkoły podstawowej

Szkolenia, konferencje, kursy:


•    Żywienie kliniczne w praktyce - wielospecjalistyczna współpraca
•    Żywienie kliniczne. Konferencja naukowo-szkoleniowa
•    Żywienie w chorobach autoimmunizacyjnych. Między koncepcjami patofizjologicznymi a Evidence-Based Nutrition
•    Kompedium wiedzy o odżywkach białkowych
•    Antyoksydanty w diecie sportowca
•    Dieta dla Seniora
•    Psychika a Dietetyka 2017
•    Konferencja dietetyki sportowej 2017
•    Postępy nauk o zdrowiu. Konferencja międzynarodowa
•    Żywienie w sportach sylwetkowych - okres przygotowawczy i startowy
•    Suplementacja w sporcie
•    Zastosowanie diet wegetariańskich w chorobach autoimmunologicznych i innych zaburzeniach zdrowotnych
•    Diagnostyka laboratoryjna i dietoterapia chorób o podłożu autoimmunizacyjnym
•    Żywienie i suplementacja w kulturystyce i fitness
•    Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka
•    Kurs dietetyki sportowej

 

zwiń

POZNAJ WERONIKĘ :) 


Gdybyś mogła być warzywem, czym chciałabyś być i dlaczego?

Brokułem, ponieważ ma zielony relaksujący kolor i swoim wyglądem przypomina drzewo. Ponadto posiada wyjątkowe wartości odżywcze oraz jest pyszny sam w sobie, nie tylko jako dodatek do potraw.
.  
Twoja ulubiona bajka.


Wszystkie baśnie braci Grimm. Trudno wskazać jedną, ulubioną - ze względu na pouczające morały, płynące z każdej z nich.
 
Ulubiona forma ruchu.


Ćwiczenia wraz z moją przyjaciółką, ponieważ wiadomo, że w duecie wzrasta motywacja. Ćwiczymy w domu, bądź jeżeli pozwala na to pogoda - na świeżym powietrzu, by być bliżej natury.


Czym jest dla ciebie jedzenie?

Przede wszystkim… przyjemnością! O terapeutycznych właściwościach.
 
Co jest twoim grzechem dietetycznym?

W swojej diecie dopuszczam małe, mniej zdrowe przyjemności, lecz nie uważam ich za grzechy. Podchodzę do nich z świadomością, bez wyrzutów sumienia :-)

Poznaj innych

poznaj Martę

Marta

ceo
poznaj Paulinę

Paulina

dietetyk kliniczny
poznaj Emilię

Emilia

dietetyk kliniczny
poznaj Annę

Anna

dietetyk kliniczny
poznaj Paulinę

Paulina

dietetyk kliniczny
poznaj Katarzynę

Katarzyna

dietetyk kliniczny
poznaj Sylwię

Sylwia

dietetyk kliniczny
Powrót