Paulina Hetwer

dietetyk kliniczny
Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie na kierunku dietetyka. Autorka artykułów w prasie specjalistycznej i popularnonaukowej. Dietetyk w szpitalu chorób płuc. Doświadczenie w pracy z pacjentami oddziałów szpitalnych oraz poradni dietetycznych pomaga jej w identyfikowaniu indywidualnych potrzeb żywieniowych. W zawodzie dietetyka ceni sobie najbardziej satysfakcję płynącą z sukcesów podopiecznych w zakresie poprawy jakości codziennej diety, a tym samym samopoczucia oraz stanu zdrowia.
zobacz CV

CURRICULUM VITAE

DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE:

Od 01.2019 – nadal: DIETETYK w Szpitalu Chorób Płuc im. Św. Józefa w Pilchowicach


01.2017 – nadal: AUTOR artykułów popularnonaukowych, magazyn Fabryka Siły
 

06.2019: DIETETYK prowadzący analizę składu ciała i poradnictwo żywieniowe z ramienia Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w trakcie Jaworznickiego Marszu Nordic Walking 2019
 

10.2016-12.2018: DIETETYK w poradni Dobry Dietetyk w Wodzisławiu Śląskim.
 

30.11.2017: PRELEGENT, Śląski Festiwal Nauki 2017
 

04-05.2017: AUTOR projektu „Odmień dietę przez przypadki” dla uczestników Wodzisławskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Projekt poświęcony żywieniu osób starszych

01.2017:  DIETETYK prowadzący konsultacje dietetyczne dla dzieci we współpracy z Urzędem Miasta w Jastrzębiu Zdroju


AUTOR artykułów w prasie specjalistycznej:
„Dieta a higiena jamy ustnej” - Food Forum, 6(28)/2018
„Rola interakcji składników żywności z genami w prewencji cukrzycy typu II” - Dietetyka Współczesna, 20/2018
„Wpływ diety matki na epigenom dziecka” - Dietetyka Współczesna, 19/2018

 

WYKSZTAŁCENIE:

2015-2018 Uniwersytet Jagielloński, Wydział Lekarski, kierunek Dietetyka, Tytuł Magistra (praca magisterska pt.: „Ocena sezonowości zmian stężenia witaminy D u pacjentów w 5. stadium przewlekłej choroby nerek leczonych powtarzalnymi hemodializami.”)


2011-2015 Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, Wydział Zdrowia Publicznego, kierunek Dietetyka kliniczna, Tytuł Licencjata

zwiń

POZNAJ PAULINĘ :) 


Gdybyś mogła być warzywem, czym chciałabyś być i dlaczego?


Ogórkiem – doskonale prezentuje się dzięki intensywnej zieleni skórki. Doceniam jego wielofunkcyjność – może być składnikiem kanapki, mizerii, sałatki, a jednocześnie także orzeźwiającym dodatkiem do drinków. Jest niezastąpiony.
.  
Twoja ulubiona bajka.


„Matylda” Roalda Dahl’a . To zabawna opowieść o mądrej i niezwykle odważnej dziewczynce. Silni bohaterowie książek mogą być inspirujący zarówno dla dorosłych jak i dzieci.
 
Ulubiona forma ruchu.


Jazda na rowerze – dzięki niej odkryłam wiele ciekawych, nieznanych mi wcześniej miejsc. W sezonie letnim to najlepszy środek lokomocji.


Czym jest dla ciebie jedzenie?


Przygotowywanie zdrowych posiłków dla bliskich jest dla mnie jedną z form okazywania pozytywnych uczuć.
 
Co jest twoim grzechem dietetycznym?


Drożdżówki, po które sięgam gdy wstanę zbyt późno, aby przygotować śniadanie. Na szczęście nie zdarza się to często.

 

Poznaj innych

poznaj Martę

Marta

ceo
poznaj Paulinę

Paulina

dietetyk kliniczny
poznaj Emilię

Emilia

dietetyk kliniczny
poznaj Annę

Anna

dietetyk kliniczny
Powrót