Emilia Jachimowska

dietetyk kliniczny
Dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Specjalistka w prowadzeniu pacjentów z jednostkami chorobowymi. W swojej praktyce zawodowej opiera się na najnowszych badaniach naukowych, które jak mocno wierzy, powinny leżeć u podstaw skutecznego doradztwa żywieniowego. W domowej kuchni pasjonatka zdrowych, ale koniecznie smacznych i praktycznych przepisów, którymi następnie dzieli się ze swoimi pacjentami. Na swoim koncie posiada liczne artykuły o tematyce naukowej, m.in. z zakresu chorób metabolicznych i psychiatrycznych, profilaktyki zdrowotnej, fitofarmakologii i żywienia w sporcie. Zwolenniczka traktowania dietetyki jako działu medycyny.
zobacz CV

CURRICULUM VITAE

DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE:
Przebyte kursy i szkolenia:
  • „Odchudzanie w praktyce - wielostronne wsparcie dietetyczne w redukcji masy ciała”
  • „Żywienie I Suplementacja w zaburzeniach miesiączkowania”
  • „Relacja Dietetyk-Pacjent. Praca z trudnym pacjentem”
  • „Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych”
  • „Zastosowanie diety roślinnej w leczeniu insulinooporności”
  • „Praca z pacjentem z chorobami autoimmunologicznymi - profilaktyka, diagnostyka i leczenie żywieniowe”
  • „Redukcja tkanki tłuszczowej - dieta high carb vs. low carb”
  • „Endometrioza i PCOS - zalecenia diagnostyczno - żywieniowe”
  • „Probiotyki -zbędny suplement czy panaceum na wszystko?”
  • „Budowanie masy mięśniowej- postępowanie żywieniowe”
  • „Rozszerzanie diety niemowlęcia i dieta dziecka w drugim roku życia-zalecenia i praktyka”
  • „Płodność a dieta -zaburzenia owulacji i wybrane zaburzenia hormonalne”
  • "Holistyczna diagnostyka w chorobie Hashimoto- infekcje, koinfekcje oraz metale ciężkie jako czynniki spustowe "
  • "Immunożywienie osób aktywnych fizycznie "
  • "Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka "
  • "Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy "
  • "Zespół jelita drażliwego- diagnostyka i dietoterapia "
  • „Jelita jako centrum naszej odporności"
  • "Nowatorskie metody leczenia nadwagi o otyłości"
  • „Metoda Dialogu Motywującego"
  • „Zdrowy styl życia w kontekście psychodietetyki- część II"
  • „Suplementacja w dietetyce i interakcje leków z pożywieniem"
  • „Alergie i nietolerancje pokarmowe"
  • „Postępowanie dietetyczne w chorobach cywilizacyjnych"
WYKSZTAŁCENIE:

2017-2018 Studia magisterskie na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierunek: Żywienie człowieka i dietetyka, magister dietetyk kliniczny

2017-2018 Studia podyplomowe na Uniwersytecie Przyrodniczym
we Wrocławiu, kierunek: Psychodietetyka

2013-2017 Studia inżynierskie na Uniwersytecie Przyrodniczym
we Wrocławiu, kierunek: Żywienie człowieka, inżynie

zwiń

POZNAJ EMILIĘ :)
 

Gdybyś mogła być warzywem, czym chciałabyś być i dlaczego?

Byłabym batatem, ponieważ jest słodki, przepyszny i zdrowy.

 

Twoja ulubiona bajka

Ruchomy Zamek Hauru - intrygująca opowieść o miłości

 

Ulubiona forma ruchu

 Największą radość sprawia mi jazda na rowerze, kiedy czuję się jak królowa szos!

 

Czym jest dla ciebie jedzenie?

To odpowiednio zbalansowana kompozycja smaku, zapachu, konsystencji i wyglądu. Jedzenie jest pysznym paliwem, które daje energię do przekraczania barier dnia codziennego.

 

Co jest twoim grzechem dietetycznym?

Lody bez cukru, cola zero i pianki marshmallow.

 

Poznaj innych

poznaj Martę

Marta

ceo
poznaj Paulinę

Paulina

dietetyk kliniczny
poznaj Annę

Anna

dietetyk kliniczny
poznaj Paulinę

Paulina

dietetyk kliniczny
Powrót