Emilia Roenig

dietetyk kliniczny
Dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Specjalistka w prowadzeniu pacjentów z jednostkami chorobowymi. W swojej praktyce zawodowej opiera się na najnowszych badaniach naukowych, które jak mocno wierzy, powinny leżeć u podstaw skutecznego doradztwa żywieniowego. W domowej kuchni pasjonatka zdrowych, ale koniecznie smacznych i praktycznych przepisów, którymi następnie dzieli się ze swoimi pacjentami. Na swoim koncie posiada liczne artykuły o tematyce naukowej, m.in. z zakresu chorób metabolicznych i psychiatrycznych, profilaktyki zdrowotnej, fitofarmakologii i żywienia w sporcie. Zwolenniczka traktowania dietetyki jako działu medycyny.
zobacz CV

CURRICULUM VITAE

DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE:
Przebyte kursy i szkolenia:
  • „Odchudzanie w praktyce - wielostronne wsparcie dietetyczne w redukcji masy ciała”
  • „Żywienie I Suplementacja w zaburzeniach miesiączkowania”
  • „Relacja Dietetyk-Pacjent. Praca z trudnym pacjentem”
  • „Interakcje leków z żywnością w chorobach metabolicznych”
  • „Zastosowanie diety roślinnej w leczeniu insulinooporności”
  • „Praca z pacjentem z chorobami autoimmunologicznymi - profilaktyka, diagnostyka i leczenie żywieniowe”
  • „Redukcja tkanki tłuszczowej - dieta high carb vs. low carb”
  • „Endometrioza i PCOS - zalecenia diagnostyczno - żywieniowe”
  • „Probiotyki -zbędny suplement czy panaceum na wszystko?”
  • „Budowanie masy mięśniowej- postępowanie żywieniowe”
  • „Rozszerzanie diety niemowlęcia i dieta dziecka w drugim roku życia-zalecenia i praktyka”
  • „Płodność a dieta -zaburzenia owulacji i wybrane zaburzenia hormonalne”
  • "Holistyczna diagnostyka w chorobie Hashimoto- infekcje, koinfekcje oraz metale ciężkie jako czynniki spustowe "
  • "Immunożywienie osób aktywnych fizycznie "
  • "Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka "
  • "Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy "
  • "Zespół jelita drażliwego- diagnostyka i dietoterapia "
  • „Jelita jako centrum naszej odporności"
  • "Nowatorskie metody leczenia nadwagi o otyłości"
  • „Metoda Dialogu Motywującego"
  • „Zdrowy styl życia w kontekście psychodietetyki- część II"
  • „Suplementacja w dietetyce i interakcje leków z pożywieniem"
  • „Alergie i nietolerancje pokarmowe"
  • „Postępowanie dietetyczne w chorobach cywilizacyjnych"
WYKSZTAŁCENIE:

2017-2018 Studia magisterskie na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierunek: Żywienie człowieka i dietetyka, magister dietetyk kliniczny

2017-2018 Studia podyplomowe na Uniwersytecie Przyrodniczym
we Wrocławiu, kierunek: Psychodietetyka

2013-2017 Studia inżynierskie na Uniwersytecie Przyrodniczym
we Wrocławiu, kierunek: Żywienie człowieka, inżynie

zwiń

POZNAJ EMILIĘ :)
 

Gdybyś mogła być warzywem, czym chciałabyś być i dlaczego?

Byłabym batatem, ponieważ jest słodki, przepyszny i zdrowy.

 

Twoja ulubiona bajka

Ruchomy Zamek Hauru - intrygująca opowieść o miłości

 

Ulubiona forma ruchu

 Największą radość sprawia mi jazda na rowerze, kiedy czuję się jak królowa szos!

 

Czym jest dla ciebie jedzenie?

To odpowiednio zbalansowana kompozycja smaku, zapachu, konsystencji i wyglądu. Jedzenie jest pysznym paliwem, które daje energię do przekraczania barier dnia codziennego.

 

Co jest twoim grzechem dietetycznym?

Lody bez cukru, cola zero i pianki marshmallow.

 

Poznaj innych

poznaj Martę

Marta

ceo
poznaj Paulinę

Paulina

dietetyk kliniczny
poznaj Annę

Anna

dietetyk kliniczny
poznaj Paulinę

Paulina

dietetyk kliniczny
poznaj Katarzynę

Katarzyna

dietetyk kliniczny
poznaj Sylwię

Sylwia

dietetyk kliniczny
poznaj Weronikę

Weronika

dietetyk kliniczny
Powrót