Różowa lemoniada z arbuza

cykl: u dietetyka na stole
szybkość przygotowania: 5 minut
poziom trudności: łatwe
dieta: wegańska, bezglutenowa, bez nabiału, bez soi
przepis na: 2 porcje

SKŁADNIKI:

400 gr miąższu z arbuza
0,5 litra wody
1 cytryna
10 listków świeżej mięty

Facebook Pinterest Instagram e-mail

Za oknem gorąco, słońce praży. 
W takie dni, pamiętaj o podawaniu wody swojemu dziecku! 
Nawodnienie jest bardzo ważne i niezbędne do prawidłowego funkcjonowania. 
Jako mama, wiem, że dzieci nie chcą pić tylko wody cały dzień. 
Co innego, jeśli podamy im pachnącą lemoniadę z arbuza! 
Taki naturalnie różowy napój, z chęcią wypije każdy maluch!

Jak to zrobić:

Wyjmij miąższ z arbuza łyżką.
Oczyść z pestek.
Wyciśnij sok z jednej cytryny.
Do blendera wrzuć miąższ z arbuza i wlej sok z cytryny, wodę.
Zblenderuj.
Do powstałej lemoniady dodaj kostki lodu, listki mięty i gotowe.
 

Powrót