Rozgrzewające smoothie ze szpinakiem i imbirem
cykl: u dietetyka na stole
szybkość przygotowania: 15 min.
poziom trudności: łatwe
dieta: wegetariańswa, wegańska, EKO, RAW
przepis na: 1 porcję
alergie: bez mleka, bez soi, bez cukru, bezglutenowe
SKŁADNIKI:
szybkość przygotowania: 15 min.
poziom trudności: łatwe
dieta: wegetariańswa, wegańska, EKO, RAW
przepis na: 1 porcję
alergie: bez mleka, bez soi, bez cukru, bezglutenowe
SKŁADNIKI:
½ szklanki wyciśniętego soku z pomarańczy
garść świeżych liści szpinaku
1 łyżeczka miodu (u mnie spadziowy)
1 plasterek imbiru
Pyszny rozgrzewający napój w sam raz po jesienno-zimowych wędrówkach na zimnym powietrzu. Ten koktajl to cała masa witamin oraz składników wzmacniających podana w atrakcyjnej formie, a do tego słodka, dzięki dodatkowi miodu.
JAK TO ZROBIĆ?
Szpinak umyć i odsączyć..
Do blendera wsypać liście szpinaku, imbir, miód, dolać sok wyciśnięty z pomarańczy.
Wszystko zblendować i gotowe.