Lemoniada arbuzowa

cykl: u dietetyka na stole
szybkość przygotowania: 5 minut
poziom trudności: łatwe
dieta: wegańska, bezglutenowa, bez nabiału, bez soi
przepis na: 2 porcje

SKŁADNIKI:

400 gr miąższu z arbuza
0,5 litra wody
1 cytryna
10 listków świeżej mięty

Facebook Pinterest Instagram e-mail

Za oknem praży słońce, termometr wskazuje temperaturę 30 stopni. 
Człowiek nie ma siły na nic, najchętniej położyłby się na hamaku ze szklanką schłodzonej lemoniady w jednej ręce i dobrą książką w drugiej. 
Wiesz o czym piszę, prawda? 
Jeśli tak, wypróbuj mojego przepisu na lemoniadę z arbuza, którego pod dostatkiem w każdym warzywniaku.

Jak to zrobić:

Wyjmij miąższ z arbuza łyżką.
Oczyść z pestek.
Wyciśnij sok z jednej cytryny.
Do blendera wrzuć miąższ z arbuza i wlej sok z cytryny, wodę.
Zblenderuj.
Do powstałej lemoniady dodaj kostki lodu, listki mięty i gotowe.

Powrót